Ίσως να πρόκειται για τον εμβληματικότερο συνθέτη έργων για τον πλαγίαυλο κατά τον πρώϊμο 19ο αιώνα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν μελετώντας τα έργα του, νομίζω είναι αδύνατο να πλησιάσω την ερμηνευτική τελειότητα που τα έργα αυτά απαιτούν.
Πρώιμες εκδόσεις έργων του (πριν το 1850) για δυο πλαγιαύλους, έχουν εντοπιστεί στο Ιστορικό Αρχείο του Ωδείου Αθηνών. Η ύπαρξη αυτών των εκδόσεων αποδεικνύει ότι στα πρώτα βήματα της Σχολής Πλαγιαύλου του Ωδείου Αθηνών, από το 1873 έως το 1886 με καθηγητή τον Παναγιώτη Ακτύπη, τα έργα του έπαιξαν ρόλο καθοριστικό.
Φρειδερίκος Δανιήλ Ροδόλφος Κούλαου
(1786 - 1832)
Μεγάλη Σονάτα Κοντσέρτου έργο 85 (Άγις Νικόλαος Καλαβρυτινός, Πιάνο)
Ηχογράφηση συναυλίας στο Ίδρυμα Μπενετάτου
Σονάτα για δυο πλαγιαύλους (διπλή ηχογράφηση) έργο 39. 1o μέρος
Μεγάλη Σονάτα έργο 83, 1ο μέρος (Άγις Νικόλαος Καλαβρυτινός, Πιάνο)
Φαντασία έργο 38 για πλαγίαυλο σόλο έργο 38
(ηχογράφηση συναυλίας στο Ίδρυμα Μπενετάτου)
Φαντασία για Πλαγίαυλο έργο 95 αρ.2
Ηχογράφηση με φλάουτο 19ου αι. κωνικής διάτρησης (2022)
Με αφορμή την βελτίωσή μου στον πλαγίαυλο του συστήματος Μέγιερ, προέκυψε και η ιδέα να ηχογραφήσω ξανά το ίδιο έργο στο ιστορικό όργανο. Η σύγκριση των δυο συστημάτων είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο όσο περισσότερο εμφανής καθίσταται η βελτίωση στο παλαιό σύστημα τόσο περισσότερο αναδεικνύεται και αναγκαιότητα να εφαρμοστεί η τεχνογνωσία των πρακτικών εκπνοής από τον παλαιό παλαιό πλαγίαυλο στο νέο. Ο "παλαιός" τρόπος είναι και ουσιαστικά ο ιδανικός. Είναι αυτός στον οποίο συγκλίνουν όλες σχεδόν οι διδασκαλίες που έχω στην εμπειρία μου. Όσα έχω αποκομίσει από την μελέτη του παλαιού συστήματος σε σχέση με τη ροή του αέρα, εφαρμόζονται άψογα στο νέο όργανο. Αν κανείς ακολουθήσει αυτά τα διδάγματα, το νέο όργανο μεταμορφώνεται στο απόλυτο θαύμα της ακουστικής.
Η ηχογράφηση στον πλαγίαυλο Μπερτόλντ, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022.